Izrada web stranica

Molimo Vas da kontaktirate stručnjaka da se bave pripremom svojoj internet stranici

Izrada web stranica

Jednom kada su stvoreni, mentalni modeli imaju tendenciju da ostaju nepromijenjeni čak i kada su suočeni s kontradiktorne informacije. Naš mentalni modeli zapravo utjecati na to kako prihvatanje ili odbacivanje novih konceptualnih modela. Naš mozak identifikuje sa porodicom obrascima. Mi povezane su sa Potraži ove obrasce koji su doveli do uspješne interakcije u prošlosti. Što više ste upoznati sa nešto, manje kognitivnog napora moramo ulagati u pronalaženju pravog odgovora.

Ako posjetitelji stranice se ne može osloniti na njegove prošlosti iskustvo tokom posjete svoje stranice, oni neće uzeti u obzir to inovativan, jer oni nisu spremni za to i oni također će se zapitati zašto se stvari ne gdje su trebali biti. Dakle, ako želite da ljudi osjećati dobro o interakciji sa svojim proizvodima ili vaš brend, morate biti sigurni da je površina elementi kombiniraju online mentalnih modela vaših korisnika, tako da oni mogu biti lako i precizno tumačiti.

Tvrtke treba stvoriti interaktivne iskustvo koje uzimaju u obzir ograničenja ljudskog kognitivnog sistema. Prilikom dizajniranja web stranice u skladu sa mentalnim modelima korisnika, vi ubrzati vaše orijentacije i pamćenja.

Postoje neke kompanije s dovoljno iskusnih radnika u oblasti web dizajna

Što više uspostavio standarde dizajna i navigacije koje korisnici pronaći na svoje stranice, što je viši nivo značajnosti će na površinu. A to je lakše za njih da prepoznaju ove elemente, bolje šanse da ih prodati svoj proizvod ili uslugu.

Dizajneri moraju da znaju svojim klijentima, kako oni misle, što je poruku koju želite poslati sa svojim klijentima / posjetitelja, a zatim ubrizgati da je “persona” kako je stvorio stranice. Ako možemo ponuditi nikakve druge savjete ovdje, onda bi bilo ovo: Nemojte stvoriti stranice, a zatim se fokusiraju na UX elemenata kasnije. Ovaj pristup nikada ne radi jer se pokušavate natrpati jedan korisnik-centered elemenata u projektu kao misao. Druga rezultat ovdje je to zbog toga što UX nije bio dio ukupnog plana projekta, većina posjetitelja će pronaći stranice teško za navigaciju, puna dizajna elemenata koji nemaju smisla, a oni samo otići izrada web stranica.

Dobar dizajner može stvoriti web stranice koje izgledaju sjajno i uključuju funkcionalnih elemenata UX. A zaista velikih dizajner može izaći iz svoje lične potrebe i želje i stvoriti web stranicu da i vaš klijent i klijente svojih klijenata apsolutno ljubav.